Radikaliai paprastas seminaras: atvirumas ir santykio r/evoliucija

Prieš metus laiko, praėjusią vasarą, vienoje stovykloje sudalyvavau trumpame, pusantros valandos tetrukusiame seminare, kuriame buvo pristatomas radikalusis atvirumas. Pavadinimas man nebuvo patrauklus, žiūrėjau ir abejojau, ar eiti, tačiau tada mane patraukė žmogus, kuris pristatė šį seminarą – Jūratė Jura Glo, mergina atviromis, spindinčiomis, gyvastingomis akimis.

Nuėjau. Tai, ką patyriau per tas dvi valandas, buvo paprasta ir drauge stipru.

Sakyčiau, kad tai technika, kuri mus iš naujo moko kalbėtis – kalbėtis taip, kaip neišmokome to padaryti ankstyvoje vaikystėje ir nemokame iki šiol. Kalbėtis žvelgiant į akis, gerbiant kitą ir jo ribas, jaučiant atjautą, empatiškai, jaučiant ne tik tai, kas mus skiria, o ir tai, kas vienija. Kalbėtis išlaikant pojūtį, kas esu aš, o kas – Tu. Ne tik kalbėtis – o ir būti, patirti, jausti…

Grįžusi namo, įsivaizdavau, kad jeigu tai būtų mano metodas, vadinčiau jį savaip, daug paprasčiau: žmogiškasis atvirumas. Nes savo esme jis yra nė kiek ne radikalus, greičiau atvirkščiai – fundamentalus, pamatinis.

Tačiau juk mūsų pasaulyje daug kas susimaišę, ar ne?

Kad ir kaip būtų, tuomet pasvajojau apie ilgesnį nei pusantros valandos seminarą:)
O svajonės, kaip žinote, pildosi!

Tad jau liepos 8-10 dienomis, Vilniuje, įvyks pirmas patyriminis radikaliojo atvirumo seminaras Lietuvoje su Taberiu Shadburne (JAV).
Liepos 8 d. – nemokamas įžanginis vakaras. Liepos 9-10 d. intensyvus patyrimas nedidelėje grupėje.

Vietų dar yra – labai kviečiu registruotis ir tikiuosi susitikti!

Radikalusis atvirumas Lietuvoje (8)

RADIKALUSIS ATVIRUMAS IR SANTYKIO R/EVOLIUCIJA

Intensyvios transformacijos seminaras su Taberiu Shadburne (JAV).
Pirmąkart Lietuvoje, pirmąkart Baltijos šalyse.

Radikalusis atvirumas – tai tam tikras bendravimo būdas. Tai tiesus, išbaigtas, atviras ir ekspresyvus kalbėjimas(is). Tai santykis, kuriame atsiveri pats ir leidi kitam atsiverti. Radikalusis atvirumas reiškia, kad tu pasakai kitam, kas jau nutiko tavo gyvenime arba ką planuoji ateityje, ką tu manai ir ką tu jauti. Radikalusis atvirumas – tai metodas, įkvėptas Vakarų psichoterapijos ir praturtinta daugialype, čia ir dabar besiveriančia žmogiškąja patirtimi.

Po kelių dešimtmečių intensyvios psichoterapinės praktikos, šį metodą sukūrė  dr. Bradas Blatonas.
Dr. Br. Blantonas  – psichoterapeutas, paskaitų lektorius ir knygų apie radikalią tiesą bei radikalų atvirumą autorius. Jo pirmoji knyga „Radical Honesty: How To Transform Your Life By Telling The Truth“ buvo išleista 1996 m. Ši knyga tapo bestseleriu anglakalbėse šalyse ir yra išversta į septynias kalbas. Iš viso dr. B. Blatonas išleido aštuonias knygas apie radikalią tiesą ir atvirumą.

Dr. B. Blatonas praleido daugiau nei keturiasdešimt metų gilindamasisi į klinikinės psichologijos terapiją poroms ir grupėms. Jis yra vienas iš Geštalto instituto Vašingtone steigėjų. 1990 m. įkūrė terapinį Radikaliojo atvirumo centrą ir yra jo vadovas. Šiame centre jis teikia asmenines konultacijas, veda grupinius mokymus ir susitikimus. Dr. B. Blantonas teigia, kad pagrindinės pykčio, streso ir depresijos priežastys yra „tikėjimas istorijomis ir jas išlaikyti padedantis melas“.

Taber Shadburne Radical Honesty LTTaber Shadburne yra dr. B. Blanton mokinys nuo 1990 m. Šiuo metu T. Shadburne yra vyresnysis radikaliojo atvirumo treneris („Master Trainer“ sertifikatas), grupinių mokymų vadovas ir asmeninis konsultantas. Liepos 8–10 d. T. Shadburne atvyks į Vilnių, kur vyks pirmasis Baltijos šalyse praktinis seminaras. Renkama maža dalyvių grupė, todėl dėmesys bus skirtas kiekvienam dalyvaujančiam praktiniame savaitgalio seminare. Šiuo metu jis intensyviai veda praktinius seminarus visoje Europoje ir turi galimybę vieną iš vasaros savaitgalių skirti Lietuvai. Tai pirmas tokio pobūdžio seminaras Lietuvoje – Tu gali pasinaudoti šia proga!

Registracija: https://docs.google.com/forms/d/1JyqtnyTN0U_V3nE941CkcLEegKaKroHdYygvLoGWI7Y/viewform

Liepos 8 d. nuo 18 val. vyks nemokamas įžanginis vakaras. Jame gali dalyvauti visi norintieji. Užsiregistravusiems į visą trijų dienų seminarą šis vakaras yra privalomas.

Liepos 9 ir 10 d. vyks intensyvus praktinis patyriminis darbas nedidelėje grupėje. Dviejų dienų kaina yra 260 eurų žmogui (užkandžiai ir vegetariniai pietūs yra įskaičiuoti). Atsivedant draugą, abiem kaina 400 eurų.

Tikimės, kad esi apsisprendęs dalyvauti. Jei taip, tuomet primename, kad registracija į visą seminarą laikoma baigta gavus Tavo išankstinį apmokėjimą.

Išankstinį pavedimą už visą seminarą (260 eurų vienam žmogui arba 400 eurų dviem žmonėms) prašome atlikti:

VšĮ „Vario burnos“
AB SEB bankas
Banko kodas 70440
LT80 7044 0600 0784 4503
Mokėjimo paskirtis „Mokymai, 2016 07 8–10“

Taip pat labai kviečiame pasidalinti informacija apie šį renginį su savo draugais – mes visi esame verti gyventi tiesioje ir kurti meile, pasitikėjimu ir atvirumu pagrįstus santykius!

 

JŪRATĖ IR JOS ATVIRUMO ISTORIJA

Šia istorija dalinasi viena iš radikaliojo atvirumo seminarų Europoje organizatorių lietuvė Jūratė.

honestyRadikalųjį atvirumą taikau praktiškai dirbdama su žmonėmis jau dvejus metus – nuo tada, kai buvau pakviesta padėti radikaliojo atvirumo treneriui Taberiui Shadburne‘ui, Brado Blantono draugui ir bendraminčiui, padėti surengti mokymus Berlyne, kur tuo  metu gyvenau. Su B. Blantono atvirumo idėja buvau susipažinusi jau gerokai anksčiau, tačiau tai, ką žinojau, atvirai kalbant, buvo tarsi kokia neapdorota, šiurkšti materija – „Sakau, ką noriu, ir šaukiu, kada noriu“. Tai, ką patyriau Taberio vedamame seminare „Santykio r/evoliucija“ įvedė mane į visiškai kitokio atvirumo lauką – tai buvo empatiškas, atjauta pagrįstas, švelnus radikalusis atvirumas, anot paties Taberio, tarsi garsiai išbūnama meditacija.

Po šio seminaro dviem mėnesiams išvykau į Kaliforniją, kur patyriau vidinę transformaciją praktikuodama šią kitokią, daug švelnesnę radikaliojo atvirumo versiją. Pajutau, kad nėra nei teisingo, nei neteisingo būdo nugyventi gyvenimą ir (ar) kurti santykius su kitais žmonėmis. Pajutau, kaip stipriai bijau leisti sau būti pažeidžiamai, ir suvokiau, kad niekada anksčiau neatjaučiau kitų būtybių – bent jau taip, kaip tai išmokau daryti gyvendama Kalifornijoje ir praktikuodama kartu su Taberiu. 

Išmokau būti švelni sau ir išreikšti save pagarbiai, išmokau būti savo kūne su pagarba, išmokau atpažinti ir įvardinti savo pojūčius, kad gebėčiau išreikšti savo emocijas ir jaustis lengvesnė. Po adaptacijos mėnesio suvokiau, kad jau gebu leisti sau būti pažeidžiama ir savo pažeidžiamume jaučiuosi patogiai, kad gebu išreikšti save išlaikydama pasitikėjimą savimi.

Lioviausi teisusi žmones už tai, kas jie yra. Pamačiau save kiekviename iš jų. Dar daugiau – į Kaliforniją atvykau po skyrybų su savo partneriu. Ten suvokiau, kaip stipriai esu prisirišusi prie savo kančios, nes ilgiuosi meilės. Pasaulis tuo metu man rodėsi beviltiškas tik dėl to, kad nebuvau iki galo išbaigusi santykių su savo buvusiu mylimuoju. Išgirdęs apie tai, Taberis man pasiūlė savo pagalbą, ir tik po vienos bendros „Skype“ sesijos mudu su partneriu tapome tokie artimi, kokie niekada anksčiau nebuvome buvę, ir pasaulis vėl tapo šviesusJ

Dabar aš turiu šiuos nuostabius įrankius, padedančius man priimti savo nesaugumą ir likti radikaliai paprastai priimančiai visa, kas atsitinka mano gyvenime bet kuriuo jo momentu. Neįsivaizduoju, koks būtų buvęs mano gyvenimas be atjautos – ir esu dėkinga Taberiui, kad supažindino mane su šiuo radikaliojo atvirumo aspektu.

Patinka turinys?

Kviečiu prenumeruoti mano naujienlaiškius!

Palikti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *